Stimulent de risc de 2500 de lei/lună pentru angajaţii din sistemul medical. Metodologia oficializată

Redacţia
22 decembrie 2020 2 min read
Ordinul nr. 1192/2020 privind aprobarea Metodologiei de acordare a stimulentului de risc pentru categoriile de persoane prevăzute la art. 8 alin. (1) lit. f1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID-19, pe perioada stării de urgență  a fost publicat în Monitorul Oficial.
Ordinul nr. 1192/2020 privind aprobarea Metodologiei de acordare a stimulentului de risc pentru categoriile de persoane prevăzute la art. 8 alin. (1) lit. f1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID-19, pe perioada stării de urgență  a fost publicat în Monitorul Oficial.  Ordinul cu metodologia de acordare a acestui stimulent a intrat în vigoare la 18 decembrie. Iar legea care completează lista angajatior din sistemul medical care pot beneficia de un stimulent de risc de 2500 de lei pe lună, prevăzută de OUG nr. 43/2020 a fost publicată pe 20 iunie. Potrivit documentului, pe perioada stării de urgență, se acordă un stimulent de risc în cuantum de 2.500 lei brut pe lună  pentru personalul medical, medico-sanitar și auxiliar sanitar din cabinetele medicilor de familie, laboratoarele de analize medicale, laboratoarele de imagistică medicală, ambulatoriile de specialitate, farmaciile comunitare, cabinetele stomatologice, furnizorii de servicii medicale aflați în contract cu casele de asigurări de sănătate, care au activat în timpul stării de urgență și care au avut în evidență sau sub tratament pacienți suspecți sau confirmați cu COVID-19, ori dacă personalul respectiv a fost confirmat cu COVID-19 în urma activității desfășurate. Aceşti angajaţii din sistemul medical menționaţi beneficiază de un singur stimulent de risc acordat lunar pe durata stării de urgență, chiar dacă acestea își desfășoară activitatea în una sau mai multe unități angajatoare, conform legii. Totodată, actul normativ prevede că aceşti angajaţi beneficiază de maximum două stimulente de risc, pe perioada stării de urgență, unul pentru perioada 16 martie 2020-14 aprilie 2020 și unul pentru perioada 15 aprilie 2020-14 mai 2020, indiferent de numărul de zile lucrate în intervalele de timp menționate. www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României.

Noua platformă de informare juridică dezvoltată de Indaco este aici!

După trei decenii de experiență în dezvoltarea soluțiilor juridice, Indaco Systems prezintă lege6.ro, o nouă platformă guvernată de AI, care se auto-îmbunătățește zilnic

lege6 logo