Angajații din Transporturi nu vor mai avea salariile mărite cu peste jumătate, de la 1 iulie

Marilena Nedelcu
01 iunie 2016 2 min read
Președintele Klaus Iohannis a trimis pentru reexaminare Parlamentului legea prin care zeci de angajați ai Ministerului Transporturilor urmau să primească, de la 1 iulie, un spor de 57% la salariu...

Președintele Klaus Iohannis a trimis pentru reexaminare Parlamentului legea prin care zeci de angajați ai Ministerului Transporturilor urmau să primească, de la 1 iulie, un spor de 57% la salariu.

La sfârșitul lunii mai, deputații din Comisia de Transporturi au modificat o ordonanță de urgență adoptată în 2015 de către Executiv, care prevedea înființarea, în cadrul Ministerului Transporturilor, a unui nou organism, o structură de monitorizare și implementare a proiectelor cu fonduri europene.

Persoanele care lucrează aici urmează să se ocupe inclusiv de verificarea neregulilor din proiectele pe fonduri europene  iar bonusul inclus, de 57%, a fost justificat ca fiind echivalent cu cel al angajaților din Ministerul Fondurilor Europene, care fac același lucru. Deputații au decis că nu numai angajații din această structură, 83 la număr, ci toți cei din cadrul ministerului, în număr de 340, trebuie să primească un spor de 57% la salariu, echivalentul a 23 de trepte de salarizare.

„Art. 2. După alineatul (1) se introduce alineatul (11), cu următorul cuprins

(11) Prin excepție de la prevederile art. 1 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare, începând cu data de 1 iulie 2016, personalul din cadrul Ministerului Transporturilor beneficiază de 23 de clase de salarizare succesive față de clasa deținută.”

Toate modificările care conțineau și unele prevederi ale atribuțiilor noului organism au fost incluse în actul normativ adoptat de Camera Deputaților, care a fost trimis, apoi, spre promulgare, șefului statului. Klaus Iohannis a refuzat însă să semneze noua lege, motivând, în cererea de reexaminare, că o singură instituție nu poate avea toate atribuțiile, adică și pe cele privind managementul unor proiecte europene, și pe cele care țin de controlul acestora.

(P) Aveţi nevoie de acte normative actualizate la zi? Le puteţi cumpăra online (format PDF, MOBI) de pe Lege5.ro! Lege5 este cel mai performant soft de documentare legislativă din România şi este creat pentru a fi utilizat pe orice dispozitiv aveţi la îndemână: Online, Mobile, Desktop şi Cloud.

comentarii

Noua platformă de informare juridică dezvoltată de Indaco este aici!

După trei decenii de experiență în dezvoltarea soluțiilor juridice, Indaco Systems prezintă lege6.ro, o nouă platformă guvernată de AI, care se auto-îmbunătățește zilnic

lege6 logo